Rubriky
Oběd Slané Teplé Večeře

Noky se špenátem a kuřecím masem

Noky se špenátem a kuřecím masem je naše další oblíbená variace na rychlou večeři. Nejpracnější je asi okrájet tvrdé středy ze špenátových listů, ale není to tak hrozné, když se použije baby špenát. Smetanová omáčka je pak hotová v cukuletu a výborně se hodí jak na noky, tak na těstoviny.

Noky se špenátem a kuřecím masem

Suroviny na 4 porce:

  • 2 větší kuřecí prsa
  • 300 g listového špenátu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 menší cibule
  • 40 g parmazánu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 balení čerstvých bramborových noků 
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Včas si dáme vařit vodu na noky a osolíme ji velkou špetkou soli. Noky následně uvaříme podle návodu, tak aby dlouho nečekaly na omáčku s masem.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, smícháme s malou lžičkou soli a necháme chvíli stranou.
  3. Špenátové listy umyjeme, odkrojíme z nich tuhou stopku a nakrájíme je na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. 
  4. V široké ocelové pánvi rozehřejeme zprudka olej a přidáme maso, pozor, prská to. Když se maso zatáhne, přidáme nakrájenou cibuli. Na plném plameni opečeme maso i s cibulkou bez zbytečného míchání dozlatova. Trvá to asi 4–5 minut. Nakonec přidáme nasekaný česnek a rychle ho zarestujeme.
  5. Když je obsah pánve opečený, tak přidáme nakrájený špenát. Sporadicky mícháme a opékáme dalších několik minut, až špenát zmenší svůj objem a také se trochu opeče. 
  6. Směs v pánvi podlijeme smetanou, přidáme trochu pepře a nastrouhaný parmazán. Omáčku necháme poslední dvě minutky zprudka povařit. Smetana zhoustne a pojme všechny chutě z pánve. 
  7. Pánev odstavíme, případně omáčku ještě dosolíme podle chuti. Uvařené noky promícháme se smetanovou omáčkou a masem v pánvi.

Jak vám chutnal tento recept?

Hodnoceno již x.