Rubriky
Dezerty Nápoje Sladké Studené

Melounová granita

Melounová granita je vlastně ovocná ledová tříšť, takže je úplně ideální jako osvěžení do horkých letních dnů. My máme nejraději melounovou, protože meloun je osvěžující sám o sobě, takže granita člověka osvěží dvojnásob. Jen tedy doporučujeme koupit meloun bez pecek, protože jinak musíme meloun pěkně ručně vypeckovat. Použít se samozřejmě dá i jiné ovoce, určitě budou fungovat i jahody, meruňky a nebo třešně.

melounová granita

Suroviny na 4 porce:

  • 450 g vodního melounu bez pecek
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce vody 
  • máta na ozdobení

Postup:

  1. Cukr v malém plecháčku smícháme s vodou a svaříme na hustý sirup.
  2. Mezitím meloun nakrájíme na kostičky (případně vypeckujeme) a společně s citronovou šťávou rozmixujeme do hladka. Ke směsi přidáme cukrový sirup a ještě rychle promixujeme. 
  3. Vše přelijeme do širší misky a vložíme do mrazáku. Po hodině krystalky ledu rozrušíme vidličkou a necháme dál mrazit. 
  4. Míchání vidličkou opakujeme cca každou hodinu, až nám vznikne melounová ledová tříšť, tedy granita. Celkem to trvá asi 4 hodiny. 
  5. Když je granita hotová, tak ji můžeme přesunout do uzavíratelné nádoby a nechat v mrazáku. Až přijde její čas, tak granitu rozdělíme do vychlazených skleniček, ozdobíme mátou a paraplíčkem, můžeme přidat i brčko a podáváme.

Jak vám chutnal tento recept?

Hodnoceno již x.