Rubriky
Sladké Snídaně Studené Svačina

Jahodová ovesná kaše

Tahle ovesná kaše je naše oblíbená víkendová snídaně, když je dostatek čerstvého sezónního ovoce. Kaši si připravíme večer a ráno už ji jen vyndáme z lednice a necháme chvilku stát na kuchyňské lince, aby nebyla úplně ledová. Vyjde to tak akorát než se uvaří káva. Jediná nevýhoda je, že si musíme vzpomenout včas, aby měly ovesné vločky čas změknout a nabobtnat. Tentokrát padl los na jahodovou kaši s mandlovými lupínky, ale improvizaci se meze nekladou, do kaše se dá použít jakékoliv sezónní ovoce, dochutit ji můžeme nejen vanilkou, ale i skořicí nebo čokoládou.

jahodová ovesná kaše

Suroviny na 2 porce:

  • 6 vrchovatých lžic klasických ovesných vloček
  • 6 lžic smetanového bílého jogurtu
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce medu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce mandlových plátků
  • 2 velké hrsti čerstvých nebo mražených jahod

Postup:

  1. Večer si do misky připravíme ovesné vločky, jogurt, mléko, med, vanilkový extrakt a mandlové plátky. Vše důkladně promícháme, aby se med rozpustil.
  2. Jahody si očistíme, nakrájíme na menší kousky a přidáme do misky k ostatním surovinám.
  3. Vše znovu zlehka promícháme, misku zakryjeme padnoucí pokličkou nebo potravinovou fólií a odložíme ji na noc do lednice.
  4. Ovesné vločky přes noc krásně nasají tekutinu, zvláční, kaše zhoustne a chutě se propojí.
  5. Ráno už jen vyndáme hotovou kaši z lednice, rozdělíme do misek nebo sklenic a dozdobíme dalším čerstvým ovocem.

Jak vám chutnal tento recept?

Hodnoceno již x.