Rubriky
Sladké Snídaně Svačina Teplé

Instantní ovesná kaše

Instantní ovesná kaše je bezva věc, když člověk ráno nestíhá a hodila by se mu vydatná teplá snídaně. Občas jsme si instantní kaši v sáčku kupovali pro strýčka příhodu, ale když na ni došlo, tak to nebylo ono. Kaše byla přeslazená, umělá a chutnala po škrobu. Tak jsme si namíchali vlastní a uskladnili ji ve skleněné uzavíratelné nádobě. Funguje to skvěle a navíc se dá tahle instantní kaše hezky zabalit a použít jako jedlý dárek.

Instantní ovesná kaše

Suroviny na suchou směs:

  • 500 g jemně mletých ovesných vloček
  • 200 g sušeného mléka
  • 150 g proteinu bez příchuti
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky skořice
  • 300 g sušeného ovoce (rozinky a hrušky)
  • 100 g oříšků (kešu a mandle)

Postup:

  1. Větší sušené ovoce a oříšky nakrájíme na menší kousky. 
  2. Vezmeme dostatečně velkou mísu, ve které všechny suroviny důkladně promícháme. 
  3. Směs nasypeme do vzduchotěsné uzavíratelné nádoby. 
  4. Na jednu porci použijeme cca 100 g suché směsi, kterou zalijeme 100 ml horké vody a necháme cca 10 minut nabobtnat. Nakonec kaši promícháme a sníme. 
  5. Pokud chceme kaši hustší, tak dáme vody jen 80 ml, naředit se dá vždycky. Kdo chce, může si kaši přisladit medem a nebo ozdobit čerstým ovocem.

Jak vám chutnal tento recept?

Hodnoceno již x.