Instantní ovesná kaše je bezva věc, když člověk ráno nestíhá a hodila by se mu vydatná teplá snídaně. Občas jsme si instantní kaši v sáčku kupovali pro strýčka příhodu, ale když na ni došlo, tak to nebylo ono. Kaše byla přeslazená, umělá a chutnala po škrobu. Tak jsme si namíchali vlastní a uskladnili ji ve skleněné uzavíratelné nádobě. Funguje to skvěle a navíc se dá tahle instantní kaše hezky zabalit a použít jako jedlý dárek.
Suroviny na suchou směs:
- 500 g jemně mletých ovesných vloček
- 200 g sušeného mléka
- 150 g proteinu bez příchuti
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky skořice
- 300 g sušeného ovoce (rozinky a hrušky)
- 100 g oříšků (kešu a mandle)
Postup:
- Větší sušené ovoce a oříšky nakrájíme na menší kousky.
- Vezmeme dostatečně velkou mísu, ve které všechny suroviny důkladně promícháme.
- Směs nasypeme do vzduchotěsné uzavíratelné nádoby.
- Na jednu porci použijeme cca 100 g suché směsi, kterou zalijeme 100 ml horké vody a necháme cca 10 minut nabobtnat. Nakonec kaši promícháme a sníme.
- Pokud chceme kaši hustší, tak dáme vody jen 80 ml, naředit se dá vždycky. Kdo chce, může si kaši přisladit medem a nebo ozdobit čerstým ovocem.