Rubriky
Dezerty Sladké Snídaně Studené Svačina

Muffiny s jahodami a rebarborou

Sezóna rebarbory je krátká, proto si jí musíme pořádně užít a přebytky zamrazit. Nejlepší je rebarbora v kombinaci s voňavými jahodami a když se ovoce schová do sladkého těsta, tak je na světě vláčná, osvěžující svačinka. Muffinky jsou vynikající a s trochou cviku (a nakrájeným ovocem v mrazáku) jsou hotové za 30 minut. Recept máme opět od Florentýny.

Pokud máte rádi muffiny jako my, vyzkoušejte naše další recepty na dýňové, jablečné, či ořechové s borůvkami.

Muffiny s jahodami a rebarborou

Suroviny na 12 muffinů:

  • 120 ml mléka
  • 1 vejce
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku (6g)
  • špetka soli
  • 150 g jahod
  • 100 g rebarbory

Postup:

  1. Pokud máme ovoce čerstvé, tak si jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rebarboru oloupeme škrabkou na brambory a také nakrájíme na kousky. Pokud máme ovoce mražené, tak ho nerozmrazujeme, jen necháme lehce povolit větší jahody, aby šly nakrájet na kousky.
  2. Troubu začneme předehřívat na 180 °C.
  3. Formu na muffiny vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme papírovými košíčky. 
  4. Ve větší míse smícháme všechny sypké suroviny kromě nakrájené rebarbory a jahod. V menší míse prošleháme všechno tekuté. 
  5. K suché směsi přidáme všechny tekuté suroviny a promícháme. Nemícháme nijak usilovně, jen aby se vše spojilo dohromady. Nakonec do těsta zlehka vmícháme připravené jahody a rebarboru. 
  6. Těsto rozdělíme do muffinových košíčků, které plníme asi do 2/3.
  7. Formu vložíme do trouby a muffiny upečeme do růžova – trvá to asi 20 minut. Pokud si nejsme jistí, propečenost muffin vyzkoušíme špejlí.

Jak vám chutnal tento recept?

Hodnoceno již x.