Rubriky
Oběd Slané Teplé Večeře

Pečená kuřecí stehna na medu

Pečená kuřecí stehna na medu jsou asi ta nejjednodušší a na přípravu nejrychlejší večeře s masem, kterou ve svém repertoáru máme. Příprava marinády a přesun masa do trouby nezabere ani 10 minut a zbytek už se dělá sám. Díky zázvoru a citrónu je marináda trochu pikantní, což zase vyváží sladký med. Přesně tohle máme rádi a zvlášť teď, když je venku zima a nevlídno.

pecena-kureci-stehna-na-medu

Suroviny na 4 porce:

  • 1 kg spodních kuřecích stehen
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 čajová lžička sušeného mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu 
  • 1 čajová lžička soli
  • pepř

Postup:

  1. Troubu dáme nahřívat na cca 200–220 °C a připravíme si pekáček. Kuřecí stehna opláchneme, zlehka osušíme a naskládáme je do pekáčku.
  2. Do menší misky si dáme všechny zbývající suroviny a důkladně rozmícháme až nám vznikne hladká marináda. Pokud máme med příliš tuhý, tak ho před přípravou marinády necháme trochu nahřát a on povolí.
  3. Nakonec marinádou stehýnka v pekáčku důkladně potřeme. Zbytek marinády (pokud máme) si necháme stranou na později. Maso podlijeme trochou vody, stačí 1 deci, stehna později pustí šťávy dost.
  4. Nezakrytý pekáček přesuneme do nahřáté trouby a pečeme cca 45 minut až 1 hodinu. Zhruba 15 minut před koncem pečení potřeme stehýnka na vrchu zbytkem marinády. Pokud kůže na vrchu zlátne příliš rychle, tak pekáček zakryjeme kouskem alobalu.
  5. Hotová stehna podáváme nejraději s rýží, kterou vydatně přelijeme výborným výpekem.

Jak vám chutnal tento recept?

Hodnoceno již x.