Pomazánka ze sušených rajčat a ricotty v naší kuchyni vznikla tak trochu omylem, ale díky za ten omyl. Je to asi ta nejjednodušší a nejrychlejší pomazánka, kterou ve svém repertoáru máme. Inspiraci na tuhle dobrotu jsme načerpali u Karolíny Four, jenže jak to tak bývá, v lednici bylo něco trochu jiného než v původním receptu. Takže jsme použili, co bylo po ruce a co bylo potřeba rychle zpracovat.
Suroviny na 4 porce:
- 250 g ricotty (1 balení)
- 6 kousků sušených rajčat
- 1 lžíce majonézy
- snítka čerstvé bazalky
- pepř
Postup:
- My jsme použili sušená rajčata z Lidlu, která se prodávají v sáčku, jsou měkká a nejsou naložená v oleji. Pokud by byla rajčata naložená v oleji, tak je vylovíme a necháme okapat.
- Lístky bazalky a sušená rajčata dáme do food processoru a nasekáme je na menší kousky.
- K nasekaným rajčatům s bazalkou přidáme ricottu, lžíci majonézy a trochu čerstvě namletého pepře. Pomazánku už nesolíme, rajčata i majonéza jsou slané dost.
- Food processor spustíme a necháme vše důkladně promíchat. Voilà, výborná pomazánka je na světě.
- Pomazánku namažeme na oblíbené světlé pečivo (např. domácí rohlíky) a můžeme ještě ozdobit čerstvým rajčátkem nebo hoblinkou parmazánu.