Tuňáková pomazánka je chronicky známá, jednoduchá a super rychlá. Proto je ideální jako rychlá večeře nebo občerstvení, když se blíží nečekaná návštěva.
![Tuňáková pomazánka](https://pecemnato.cz/wp-content/uploads/2022/12/tunakova-pomazanka.jpg)
Suroviny na 2 porce:
- 1 velká konzerva tuňáka v oleji (cca 150 g)
- 100 g krémového sýra (lučina, palouček)
- 1 malá cibule
- citrónová šťáva
- pepř
- sůl
Postup:
- Cibuli nakrájíme na drobno a v cedníku ji spaříme dostatečným množstvím vroucí vody. Cibule tak ztratí svou štiplavost, ale zůstane lehce křupavá.
- Do misky dáme spařenou cibuli, lučinu, tuňáka bez oleje, špetku soli, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Se solí opatrně, tuňák i lučina už slané jsou, často je soli třeba jen špetička.
- Vše důkladně promícháme a necháme vychladit v lednici. Před podáváním pomazánku ještě ochutnáme a případně přisolíme, připepříme, přikyselíme…
- Podáváme s čerstvým domácím chlebem a ozdobíme rajčátkem.