Rubriky
Slané Studené Svačina Večeře

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka je chronicky známá, jednoduchá a super rychlá. Proto je ideální jako rychlá večeře nebo občerstvení, když se blíží nečekaná návštěva.

Tuňáková pomazánka

Suroviny na 2 porce:

  • 1 velká konzerva tuňáka v oleji (cca 150 g)
  • 100 g krémového sýra (lučina, palouček)
  • 1 malá cibule
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a v cedníku ji spaříme dostatečným množstvím vroucí vody. Cibule tak ztratí svou štiplavost, ale zůstane lehce křupavá.
  2. Do misky dáme spařenou cibuli, lučinu, tuňáka bez oleje, špetku soli, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Se solí opatrně, tuňák i lučina už slané jsou, často je soli třeba jen špetička.
  3. Vše důkladně promícháme a necháme vychladit v lednici. Před podáváním pomazánku ještě ochutnáme a případně přisolíme, připepříme, přikyselíme…
  4. Podáváme s čerstvým domácím chlebem a ozdobíme rajčátkem.

Jak vám chutnal tento recept?

Hodnoceno již x.