Rubriky
Cukroví Sladké Studené Vánoce

Mandlová srdíčka

Polomáčená mandlová srdíčka jsou další z našeho oblíbeného vánočního cukroví. Mamka je vždycky slepovala klasickou nutelou. My jsme našli drobné vylepšení. Slepujeme je nugátotovým lískooříškovým krémem od Mixitu.

mandlová srdíčka

Suroviny na těsto (cca 40 kousků):

  • 120 g hladké mouky
  • 60 g mletých mandlí
  • 60 g másla
  • 60 g Hery
  • 60 g moučkového cukru
  • na špičku nože skořice
  • nutela na slepování
  • čokoládová poleva

Postup:

  1. Všechny sypké suroviny si navážíme a připravíme na pracovní podložku. K sypkým surovinám přidáme máslo a Heru nakrájené na menší kousky.
  2. Pěkně ručně vypracujeme kouli nelepivého těsta. Kdo má robota, může použít kuchyňského robota, ale nakonec je dobré těsto prohníst rukama.
  3. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a odložíme ho do lednice alespoň přes noc. Těsto v případě potřeby vydrží v lednici i dva dny.
  4. Když chceme péct, tak těsto předem vyndáme z lednice, aby trochu povolilo.
  5. Připravíme si plechy, které vyložíme pečícím papírem a troubu dáme nahřívat na 180 °C.
  6. Těsto rozdělíme na poloviny, první část těsta lehce prohněteme a vyválíme z ní plát silný asi 0,3 cm. Při vyvalování si těsto lehce podsypeme moukou, ale ne moc. Z vyváleného těsta vykrajujeme srdíčka, která s menšími rozestupy rovnáme na připravené plechy, které prozatím odložíme do chladu (lednice, v zimě balkon).  
  7. Srdíčka pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 10 minut, v polovině pečení plech otočíme, aby se pekly rovnoměrně. Když cukroví začnou růžovět okraje, tak jej vyndáme a dáme do trouby další plech. Při pečení není dobré od trouby odbíhat – i minuta navíc může způsobit katastrofu.
  8. Upečená srdíčka naskládáme do sloupečků na sebe a uskladníme je v plechové dóze v chladu, než přijde čas slepování. 
  9. Srdíčka slepujeme nutelou nebo jiným oblíbeným lískooříškovým krémem. Po slepení je necháme v chladu zatuhnout a nakonec je z poloviny namočíme v čokoládové polevě. Namočená srdíčka naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme zatuhnout.

Jak vám chutnal tento recept?

Hodnoceno již x.