Rubriky
Dezerty Sladké Snídaně Studené Svačina

Ořechové muffiny s borůvkami

Receptových variací na muffiny existuje asi milion. Naprosto tomu rozumíme. Jsou rychlé a jednoduché na přípravu, dá se do nich schovat ovoce, čokoláda, oříšky či zbytek kompotu. Díky tomu jsou šťavnaté, ale zároveň se dají vzít jen tak do ruky na svačinu. Nejlepší jsou muffiny čerstvé, ale dají se bez větších ztrát na kvalitě i zamrazit. Proto je milujeme.

Pokud máte rádi muffiny jako my, vyzkoušejte naše další recepty na jablečné, s jahodami a rebarborou, či dýňové.

Ořechové muffiny s borůvkami

Suroviny na 12 velkých a nebo 18 menších muffinů:

  • 130 g hladké mouky
  • 2 čajové lžičky jedlé sody
  • 130 g moučkového cukru
  • 130 g mletých vlašských ořechů
  • 4 vejce
  • 200 g rozpuštěného a zchladlého másla nebo Hery
  • 8 lžic mléka
  • borůvky

Postup:

  1. Začneme předehřívat troubu na 180 °C.
  2. V míse smícháme všechny sypké suroviny kromě borůvek. 
  3. Přidáme všechny tekuté suroviny a promícháme. Nemícháme nijak usilovně, jen aby se vše spojilo dohromady. 
  4. Formu na muffiny vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme papírovými košíčky. 
  5. Těsto rozdělíme do formy, kterou plníme asi do 2/3.
  6. Na vrch muffin nasypeme borůvky, vložíme je do trouby a upečeme do růžova – trvá to asi 20 minut. Pokud si nejsme jistí, propečenost muffin vyzkoušíme špejlí.

Jak vám chutnal tento recept?

Hodnoceno již x.